Föreställningsarkiv

ROBINS BOK

 2015 

 

“Min son ska dö. Jag fick veta det idag…”

Så inleds Robins bok. Det som sedan utspelar sig är en absurd tragedi där Robins föräldrar säger upp sig ifrån sina jobb, tömmer sina bankkonton och låter Robin göra en lista över allt han vill göra. Med listan som karta ser familjen världen med nya ögon och upptäcker varandra på nytt. Men att leva utanför samhällets normer har sitt pris. Hur länge kan äventyret vara?

Banditsagor sätter upp en barnförbjuden föreställning. Robins bok är en saga för vuxna, baserad på Henrik Bromanders serienovell med samma namn.


Robins bok var ett pilotprojekt mellan Banditsagor och Folkbiblioteken i Lund som syftade till att utveckla en plattform för scenkonst på bibliotek, för vuxna. Föreställningen baseras på en novell av Henrik Bromander och togs fram för att spelas på bibliotek – med ett ljus, ljud och en scenografi som smälter in mellan bokhyllor och lånediskar.

Pilotprojektet blir ett sätt att utveckla idén om biblioteken som kulturhus och vidga föreställningen om vad bibliotek är, och kan omfatta. I förlängningen tror vi att konceptet kan göra scenkonst för vuxna mer tillgänglig, och därmed mer demokratisk på mindre orter. Det är en lockande tanke att alla stadsdelar och orter i runtom i Skåne som har ett bibliotek blir en möjlig spelplats för den här typen av teater.

 
 

PRAKTISKT OM FÖRESTÄLLNINGEN

Målgrupp: Vuxna
Tid: 60 minuter
Spelperiod: 2015

 

 
robin promo (1).jpeg
Pressbild3.jpg

mer om föreställningen

Manus: Henrik Bromander
Regi: John Hanse
Ljusdesign: Kerstin Weimers
Ljuddesign: Jonas Åkesson
Kostym: Jessica Haskel
Skådespelare: Sanne Ahlqvist Boltes & Oskar Stenström
Producent: Hanna Nilsson & Anna Jonsson Björck

 

Föreställningen ges i samarbete med Folkbiblioteken i Lund med stöd av Kulturrådet, Region Skåne, ABF, Sparbankstiftelsen Öresund och Malmö Kulturstöd.