Bokningsbar VT 2019 - HT 2019

BAKOM DEN GULA HÄCKEN

Premiär 8 mars 2019 på Malmö Konstmuseum

 
pressbild3.jpg
 

Bakom den gula häcken är en lekfull föreställning om barns identitet, särskilt lyfts blyghet. Varför ska det alltid vara något fult att vara blyg? Varför ses blyghet som ett hinder hos barn och vem bestämmer om man är blyg eller inte?

I föreställningen får vi träffa Eli och Sissla. Sissla har aldrig varit blyg. När hon ska prata framför klassen låstas hon bara att hon är skådespelare, då går det hur bra som helst. Förutom nu. När hon ska hålla en redovisning i skolan tappar hon plötsligt tungan. Kroppen blir helt stel och alla bara stirrar. Sissla flyr in i fantasivärlden som finns bakom den gula häcken för att samla sig och hitta tungan som försvann. Men hon är inte ensam. Här finns också Eli, vars trädgård vänds upp och ner av Sisslas oväntade besök.

 En identitet är aldrig konstant, utan den växer med oss. Vi tar på oss olika egenskaper i olika rum och kamouflerar oss med olika personligheter i olika sammanhang. Föreställningen ställer blygheten i rampljuset och hyllar den som en superkraft. Blygheten skapar tid för eftertanke, verkar som en motpol till impulsivitet och hjälper människor att sätta gränser. Den kan till och med rädda liv. Följ med in bakom den gula häcken och upptäck blyghetens alla ljusa sidor med oss!

DSC00659 (kopia).jpg
DSC00603 (kopia).jpg

Praktiskt om föreställningen

Längd: 45 minuter
Målgrupp: 8-10 år
Maxantal publik: 50 st

Mer om föreställningen

Regi: Petra Adlerberth Wik
Dramatiker: Alexandra Loonin
Skådespelare: Sanne Ahlqvist Boltes & Frida Stavnes
Ljus: Olivia Grefve
Scenografi: Selma Sjöstedt
Producent: Elinor Alfredsson och Amanda Lindblad

 

Ges med stöd av: Region Skåne, Malmö Stad, Kulturrådet & Sveriges Författarfond.

För mer information om bokning, prisuppgifter, m.m. vänligen
kontakta Elinor Alfredsson på kontakt@banditsagor.se eller 070 49 180 49.